Tuesday, February 21, 2012

buku baru

dalam sibuk2 membeli belah...dapat voucher la katakan, hahahahah...terjumpa la buku ni...so sekarang memang dalam proses berkerut dahi(bagi faham)... hahahah... memang padat la...siap dengan bukti nas2 lagi...hukum isteri nusyus?membunuh tak sengaja?berdepan dengan musuh Islam? macam2 la... bukan dengan potongan ayat2 Al-Quran je, Hadis2 pun ada...so kalau aku tak faham n yang confuse, aku tanya je GF aku...hahahah...pendidik la katakan...tapi memang buku ni boleh bagi inspirasi n menjadikan kita manusia yang lebih baik(kalau ada niat nak jadi baik la)...ye la kalau nak suruh baca Al-Quran, bukan semua faham maksud kan?so buku ni is one of my effort untuk majukan diri...terasa juga la jahil diri ni...sebab bukan semua benda aku tahu rupanya...ha...so, sentiasa beringat... Alhamdulillah...
feeling good or getting worst? yeah

Beg Aku Dicuri Disurau

Tarik nafas panjang2, Istifar banyak2...itu je la yang aku boleh buat...bukan nak cakap apa la kan...tapi aku bengang tol bila kena curi barang kat masjid or surau...macam yang jadi kat aku semalam...maghrid 7.29, so aku da lewat...pukul 7.15 aku asar...then, time nak solat tu ada orang tegur(yang curi beg aku), dia kata maghrib tak masuk lagi...aku kata la aku nak asar...lepas asar, aku nak keluar g tengok beg aku...orang tu tegur, mau g mana?maghrib tak lama n aku diam je duduk sembang2 dengan jemaah yang lain...then dia keluar n buat2 berbual dgn aku n cakap nak g hisap rokok...pelik gak padahal da tak lama dah maghrib...tapi aku fikir positif la sebab kat surau kan...n bila dah masuk waktu, kitorang jemaah ramai2...lepas sudah je, aku nak ambik beg, ada uncle n budak tegur aku...nak cari beg ke?ada orang sudah bawa lari...so?ape aku nak buat?senyum even terpaksa...tp, bersyukur sebab bukan rakyat Malaysia yang buat kerja bodoh tu... orang2 macam belah2 Sudan...so, aku teringat byk sgt barang2 aku dalam tu n hp aku...kesian DayanQ...huhuhuu...k lah, dugaanNya tak kira masa...sebagai hambaNya, sentiasa bersedia...Allahualam...
feeling good or getting worst? yeah

Friday, February 17, 2012

Agama Yang Dipolitikkan

tajuk pon da tak boleh blah...tapi itu yang aku rasa n aku benci...gunakan agama tapi akhlak tak menunjukkan apa yang nak dibawa...konon nak ikut Islam...Ikut apa yg dilakukan oleh Rasulullah S.A.W...tapi, Rasullullah dulu ada ke mengutuk, mengejek, musuh2 Baginda? ada ke Baginda bermusuhan sesama islam? tapi apa yang aku tengok dalam negara aku yang tercinta ini sekarang, makin melampau... pakai kopiah atas kepala, lilit serban, pakai jubah, background ada kalimah Allah, Muhammad, tapi cakap kata2 kesat kepada sesama islam demi kepentingan parti...kalau setakat nak dengar ustaz bagi ceramah yang kelakar, lucu baik tak payah... tolong la, kalau betul2 nak berjuang sebab agama islam, buat la betul2...ye, memang betul tak boleh jika sesebuah negara tu tiada pembangkang tapi jangan la sampai gadaikan maruah n agama...paling sedih, sampai menjadikan diri tu sebahagian dari puak2 yang memusuhi agama Islam...Yahudi...disebabkan nak pengaruh yang besar n luas...
nanti nak anti politik, tak boleh juga...so makanya, nilai sendiri...yang penting kepentingan dan kebajikan tidak digangu... salam
feeling good or getting worst? yeah

Monday, February 13, 2012

dunia berubah

assalamualaikum...aku rasa skg ni da lain macam je...terasa tol ketuaan aku ni...hahahah.. Alhamdullillah, semua kembali baik..lebih tenang...now banyak da berubah...rambut dah pendek... ha...now baru aku tukar phone baru...baru ada rasa nak guna phone canggih...orang cakap anti teknologi...hahahah...now dah guna samsung galaxy ace white colour...ok gak la...boleh melancarkan kerja2 aku lepas ni...kan...

sekarang pulak fokus on my life...kembali aktif jamm...hahahah...even membe da nak kawin, tp katanya, on je...so, aku pon rasa happy...hope benda ni tak jadi haram...n ingin memiliki sebuah benda yang sexy...
sumpah sexy kan?hahahah...kremer flying V..now hubungan makin cun..hahah...ok stop, mata da mengantuk...
let's heavy metal...!!!!!!!
assalamualaikum

feeling good or getting worst? yeah

Thursday, January 12, 2012

ape ke hal aku put gmbar je...kahkahkah

sebab ada orang tak puas hati dengan rambut aku..hahahah...
feeling good or getting worst? yeah

Monday, January 9, 2012

Sunday, January 8, 2012

korban cinta...kahkahkah


jangan nak kutuk aku ape2 la weh....sambung wat kerja... adiossssss... assalamualaikum
feeling good or getting worst? yeah