Friday, December 16, 2011

Mengharap

Mengharap sesuatu yang menjadi angan aku adalah satu perkara yang menyakitkan. harapan itu menjadi hak aku atau sebaliknya. aku senyum sepuasnya. sepuas yang mampu. dapat meyakinkannya bahawa aku sentiasa bersedia untuknya.kadang kala sanggup mengetepikan peribadi agar dapat melihat ukiran senyuman darinya adalah untuk aku. tiada harapku untuk dikurnia seperti seorang bidadari dari syurgaNya. di luar akalku ingin di dampingi seorang puteri.sudikah kita menerima wang syiling dari seorang pengemis? itu yang aku rasa. seperti terjadi padaku. mungkin akal dimanipulasi oleh bisikan halus seketika. tetapi aku rasa, aku seperti pengemis itu.biapun wang itu hanya syiling, cukup dapat menghilangkan dahaga. asalkan hati ini penuh dengan ikhlas untuk memberi. ikhlas? hanya kita dan Pemilik Alam Semester ini sahaja yang tahu. pandangan yang lain? semua mampu berkata apa. aku? aku yang kudus keseorangan tidak mampu menafikan kepetahan umum. siapa yang ingin aku adu? kepada siapa yang ingin ku luah? tiada siapa yang ingin duduk disebelahku untuk mendengar rintihan dan menyapu air mata yang "permata" bagiku dan hanya "simpati bagi sipolan". rintihan seorang yatim piatu mungkin hanya seperti air di longkang yang tiada siapa ingin melihat malah menutup hidung kerana jijik dan busuk. ini yang harusku telan yang kini sebati sebagai darah dan dagingku. jika mengikut hati ini, sudah tidak bermaya lagi melangkah dalam "kehidupan" ini. tapi aku ada tanggungjawab yang wajib aku pikul. pikul untuk mendapat kebahagiaan. siapa yang ingin memberi kebahagiaan padaku? oleh kerana hidup mati ini semuanya demi Agamaku, hanya dariNya kebahagiaan yang akan diperolehi oleh si jijik ini. andai terbujur kaku kelak, mungkin menjadi santapan serangga ataupun si buas. tetapi harapku hanya mati yang mulia disisiMu Ya-Allah. langsung aku tidak mengharap simpati bah kan, coretan ini biarlah terlepas pandang oleh semua. ini ruangku. ku punya seseorang yang menjadi temanku selama ini. gelak tawa, rintihan, mainan perasaan yang ku harap tidak mengundang marah Tuhanku, cerita yang pelbagai dikongsi bersama. aku gembira. jika di ikutkan, ingin ku khabarkan kepada semua. kepada bintang, awan, laut, burung yang riang bertebangan, matahari, hujan dan segalanya. aku bersyukur dengan pinjamanMu Ya-Allah dan ku harap pinjaman ini menjadi teman halalku dan teman disaat aku sesat, juga menjadi makmumku. ku harap hati ini tidak mudah bergoncang akibat bisikan si iblis Latnatullah dan akal ni hendakya tidak mencipta ilham yang dilarangMu. sifatku seperti yang lainnya. kudus dan kecil disisiNya. aku harap tidak berfikir sehingga melampaui batasan akal... Assalamualaikum W.B.T
feeling good or getting worst? yeah

Tuesday, December 13, 2011

 assalamualaikum w.b.t..lama tol xmenaip ni..now kan dah ada twitter..hahaha...tweet je..assignment bersusun..beratur mcm nak naik LRT kat masjid jamek.. pergh!!..tp hari tu sempat la aku jengjalan ngn ahem2 aku cm kt pic atas ni.. wah!!..nk jgk kn..ea la..sorang kat k.l skng ni sorang kat sabah..so ambil la peluang jengjalan..date?nyampah aku guna word tu..skg ni pon dia da balik sabah..still x puas hati..awal sgt balik..semoga berhati2 di sana..jaga diri..gembira selalu..k dayanQ..miss u..cheers..

pic kat atas ni la yang memeningkan kepala n da selamat di persembahkan kat depan lect. aku.. yg ada skg nie still byk nak mampoih.. assignment sal branding n window display.. mati la weyh..unk drawing assignment pon berlambak jgk..so..nnti la aku sambung menaip ni.."they"gonna kill me..k assalamualaikum
feeling good or getting worst? yeah

Sunday, November 13, 2011

new fashion assigment soon

aku xtaw la mood cam ne skg ni. bosan tahap ape ntah. mujur la boleh dengar lagu2 yang "slow". haha. well, judas priest n heavy metal n co. haha. this week da kne prepare for new fashion assigment . hope dipermudahkanNya. jangan la tangguh2 keje lagi weh. ubah la pangai hang tu azrul. tp kadang2 depend on environment jgk la kan. kalau dah berserabut, doktor pon boleh jadi gila. so senang la xtvt aku minggu depan. hahaha. ada banyak program ni. so kne arrange blik waktu n jadual aku ni. rambut dalam proses pemotongan. so mencari pambut2 yang sesuai. kne kemas la plak pas ni. kemas? aku xtau istilah kemas tu apa. aku tengok orang pakai kemeja, slack, kasut kulit, rambut sikat pon cam apek kalah judi jgk. haha. tp xapa, pelan2 la aku. ok. see u soon. good luck Gyne. t.q. Assalamualaikum w.b.t.
feeling good or getting worst? yeah

Sunday, November 6, 2011

Tuesday, November 1, 2011

assalamualaikum semua





hahaha...selamat menjamu selera. aku skang sibuk gila. dengan exam, assigment, project lagi. fuh, memang enjoy jgk so oleh kerana itu, makan pon dah kena menyeving. haha. tapi xpe, aku percaya ada cahaya dihujungnya nanti. insyaAllah. sekarang ni pon aku da slow sgt. slow dr segi ape? dr semua segi, dulu jamm je now xdah, n da mcm xde mood. mcm2 yg jadi. law ada rezeki n ada mood, hmm.. nak wat entri pon da slow.. hahaha..da main twitter kan.. hahaha.. so, aku nak perabiskan wafel aku dulu.. adoios palabumbum.. assalamualaikum..
feeling good or getting worst? yeah

Sunday, October 9, 2011

JOM CARI FOLLOWER


JOM  KITA MENCARI FOLLOWER




feeling good or getting worst? yeah

Thursday, October 6, 2011

ICON FASHION. ROCK.

Aku da pening nak pilih  someone yang boleh aku buat subjek utk aku punya assigment. Dalam otak aku nak je pilih Artis2 rock tp masalahnye, yang da jd ikon. ade ke? setelah sekian lama dan lama. hahaha, dah jumpa. dalam n luar negara. who? semat(smart) kah die? ikon ke? haha..




HAHAHAHAHA.. tu diaaaa. Amy Search , Steven Tyler, Axl Rose. so aku rase ni la ikon fahion yg akan aku jadikan topik utama untuk assigment. hahaha. assigment pon tetap mau rock kn? so, Much Love. SALAM
feeling good or getting worst? yeah

Monday, September 19, 2011

Manusia Yang Bersyukurkah Kita?

apa yg kita dah buat pd dr kita?negara?bangsa?Agama? yg kita tau, apa yg kita ada hari ni, dah cukup ataupun terus mencari lk sehingga kita tamak dan mula lalai dan menimbus kita dalam jurang yg paling dalam. tadi aku tersesar, setelah seorang sahabat memberi sedikit tazkirah.. tapi aku cuba mengeksploitasi untuk rujukan dan pandangan ku. nikmat yg di berikan Allah pd ummatNya cukup nyata. Allah tak bg kita rumah, tp Allah ciptakan Tumbuh2an. begitu jua akal. Allah tak bg kita ilmu, tp Allah bg kita akal untuk terima segala ilmu, mentafsir segala baik buruk. Allahuakbar.

berapa banyak nikmat yg diberikan???

andai di cipta pensel menggunakan jutaan tumbuh2an, andai dijadikan dakwat dari seluruh lautan, belum mampu diluahkan segala nikmatMu ya Allah. Allah langsung tidak Terkulai martabatnya jika semua ummatNya kufur.. Tapi, apakah tinggi darjat kita jika kita ini dibenciNya? jika Allah langsung tudak mempedulikan kita? SubhanAllah. Think of it. InsyaAllah..... Salam
feeling good or getting worst? yeah

Thursday, September 15, 2011

Si mati yang cool

aku minat gle style minah ni even die da mati.. one of my fav and die ada gaya yg tersendiri.. more to classic english and bersesuaian dgn musicnya yg sgt santai n cool.. walaupun hidup yg kaya dengan kontrvsi n social life yg hitam, tp die x pernah gagal dlm music aliran yg dibawanya..


hahaha...tp die da mati da kn...tp aku suka gile die.. Queen of old Fashion in new era.
feeling good or getting worst? yeah

Sunday, September 11, 2011

dihalau dari rumah......warden bangang!!!!!!!!!!!!!

memang angin 1 badan bila ada warden bangang...aku smpai je umah sewa, tbe2 ramai student2 baru ada dlm umah aku...rupa2nye intake baru da masuk... tp ape pasal brg2 aku kne buang???sijil2 aku pun kne buang...memang lahanat la...da la xbg tau pihak atasan aku dok c2...so, slama ni, aku dok c2, xde nama n xde dlm senarai...so, klau tbe2 umah 2 kne pecah, n brg2 aku hilang, mmg org wat xtau la sbb nma aku xde... bodoh pnye warden...!!!!!!!!brg2 aku xksh sgt, tp sijil2 aku tu wehhhhhhhhhh....

hmmmm.
feeling good or getting worst? yeah

Monday, August 1, 2011

Jom Join Bloglist Haris Kaito !


kLik>>  Segmen BlogList Haris Kaito

harus join semua segmen..!!hehehhe


feeling good or getting worst? yeah

Segmen Miss Nadya :: Saya Seorang Blogger Lelaki



saya lah blogger lelaki paling comel..ahhahahah

just call me pok or roy.. kikikiki

feeling good or getting worst? yeah

Tuesday, July 26, 2011

new world

lama weh gua x boh entri... hahaha... skg pon da sbuk smbng stdy... da tua2 bru la mau cont study.... haha.... tp pnas mcm kt afrika... adoi... xde lak salji kt cni ek.... nasib ar gua g kls ngn mmbe gua koot.... law x jahanam....da ar wa dpt nma bru kt cni... haha.... Roy... haha


hahaha... muka2 kepenatan... koya style... blaja kejap je tp gaya cm seharian.... bongok tol... chow... zypegyne...
feeling good or getting worst? yeah

Friday, July 1, 2011

GEGAR BLOG JULAI 2011


GeGar bLog di Bulan Julai....Julai..Julai..

9 Julai...apa tu??????

feeling good or getting worst? yeah

Thursday, June 23, 2011

Konsert For My Birthday Soon!!!!!

yeah!!!!!! sekiah berpuluh tahun, kini konsert terulung tiba... hahahaha... pada tanggal 9 july nie, sebuah konsert akn diadakan di stadium bukit jalil sempena ulang tahun yg ke 22 aku... wahhhhh!!!! hahaha... kidding man!! kebetulan konsert 2 sama ngn birthday aku... konsert rasaksa... Sweet Charity and Blues Gang... gempak woooo... rock n roll n blues will together on stage.. Crazyyyy.. hahahaha... so aku cm koya la kn konsert ni cm wish utk aku... by the way, aku truja n nk sgt g setelah menonton DVD konsert Sweet Charity Sejuta Wajah... so guys, Lets Rock Rock n Rock!!!!!!!!!!!!
feeling good or getting worst? yeah

Wednesday, June 22, 2011

RASUAH???

semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak ni, kerap tol kua sal rasuah dlm bola sepak... law bola sepak luar ngra 2 aku xksh la... biaq pi depa la kn... tp dlm ngra Malaysia ni... bukan nk jadi nk jd org tgh pon... tp cm bangang je aku rase...n ada yg menyalahkan pemain coz ambil rasuah 2... ye la, mane x ambik, main penat2 utk team, tp gaji xbyr... ingt dorang xde ank bini ke nk bg mkn??? lg pun, pihak2 atasan yg mne kot2 ada terlibat dgn rasuah, xperlu la... ckp nak memartabatkan bola sepak negara la pe kn... tp bila da jd antra indvdu  yg memegang jawatn pnting, trus lupa... kelabu mata dgn duit... bukan persatuan sukan atau negara, tp dunia ni pon boleh hncur disebabkn rasuah... sbb duit, ngra boleh gadai, anak sendiri pon boleh jual... bola sepak ngra kita pon apalah sgt... bukan besar pon... xde pmain yg main kt eropah yg bterkenal... xde pon player kita yg bergaji juta2 seminggu... so xpyh la nk berahsuah2 sgt... jaga dulu maruah n tingkatkan martabat bola dulu... mcm liga inggeris, tahap dorang da tinggi, n kes rasuah pon kurang... ada memang ada tp tengok la tahap bola sepak dorang mcm mne plak kn... so pndai2 la pikiorrrrrrrrrr....
feeling good or getting worst? yeah

Monday, June 13, 2011

zaman dan fesyen dan muzik dalam kehidupan





aku bukan nk tnjuk or ape tp tbe2 tringat zaman dulu..mcm2 fesyen aku ikut cz layan muzik pnye pasal..
hahahaha..tp aku x la letak pic2 aku sebab da tak jumpa..sobsobsob...






                                                             


skin head adalah antara 1st fesyen yg aku ikut..time nie mmg zaman diorang naik la.. and aku antara orang pertama kat sekolah 2 yang menjadi skin head.. tingkatan 2 time 2 tp xtbe2 budak2 form 3,4,5 jd rapat ngn aku.. hahaha.. tp xlama aku jd mcm nie..smpai tingkatan 4 je...huhuhu..SIGA SAGA






                                                


hahaha..selepas menskinhead, ini la tema hidup aku.. time form, tibe2 seluar aku menjadi bootcut..yeah..angkara melari dunia the strokes..time ni la pandai dress up more than who i am..sbab bg aku, fesyen ni quite cool and style tak kira umur..smart kan???tp fesyen ni tak bertahan lama dlm life aku.. till 2009.. but sometime aku pakai gak cm ni if nak g mana2 event yg cm best n ada ramai orang2 tua.. kalau nk pakai yg mcm skg, memang mati la aku kne byk tnya.. isap dadah ke?? hahaha..
                                                              


                                                                 

                                                   


tengok fesyen 4 band ini..sama kn???asal flow yg sama iaitu hippies.. ramli sarip pernak menyatakan yg die membesar dalam zaman hippies.. tp diorang x la mengenakan 100 hippies yang asli.. sebab dorang rock band tp still menampakkan hippies dengan cara rock.. kalau betul2 ikut root hippies pnye dress, memang da mcm band yg main kat tepi pantai 2..hahaha..knp aku ckp mcm 2???ok look..



                                                                   


ni la hippies sebenar.. macam mana kalau 4 band td dress cm ni??? kene baling taik lembu la kn???hahahaha..tp korang sedar atau x, hippies fesyen ni ada diseliling kita..dalam kita sedar atau x..tp era nie memang tol2 menarik n penuh dengan sejarah.. ok, aku nk sentuh pasal hippies fesyen ni..ramai gak la yg dah memanipulasi bendaalah ni..ye la, zaman pn da berubah kan..









ok try tengok.. perasan atau x, kaca mata besar,tangan V or peace, ikatan di kepala, rantai leher dipakai labuh lebih seutas,dan mcm2 lg.. lihat lukisan fesyen atas nie.. even zaman sekarang, still ada orang pakai kan??? hahaha...



                                                                


now aku more to lil bit of glam..tp nk pakai mcm twisted sister n W.A.S.P ni mmg tak la.. ni pakaian ynag menyebabkan seseorang ank 2 dihalau rumah.. hahaha..


                                                                   


so aku pon ikut ni..xde la kene halau rumah kn..hahaha.. tengok laki je dress cm ni kn???
cm ne lak law girl pakai mcm ni??? lawa x?? hahaha... lawa beb..........

                                                                     


I HATE MY SELF FOR LOVING YOU & I LOVE ROCK N ROLL...Joan Jett.. tau lagu ni??? hahaha... ni la tuannye... die ni aku tabik la.. style.. suara sedap.. antara wanita yg melopori muzik hard rock dengan pembawakan fesyen rock wanita sejati..cun giler kn??? hahaha.. tp aku tetap prefer wanita melayu, muslimah, and sopan.. who??? hahahaha... sendiri tengok la......
feeling good or getting worst? yeah